"Gatitul ii ajuta pe copii sa descopere si sa invete lucruri multe.
Copiii capata
indemanare spaland, adaugand, amestecand, agitand si ruland. Copii
invata sa masoare, sa numere, sa topeasca, sa caramelizeze si sa
dizolve, descopera in acest mod printre primele notiuni de matematica,
fizica, chimie. Comportamentul social
se dezvolta prin lucrul in echipa si prin impartirea atributiilor.
Vocabularul
copilul se imbunatateste prin urmarea unor indicatii, specificarea
ingredientelor
si a echipamentului de bucatarie." (www.parinti.com)
Expeditii Culinare
Programul atelierelor, martie - iunie 2015
Programul atelierelor - vacanta de vara 2015 (10.00:12.00), cu Dana Burlacu Visternicu
Experimentele
culinare vor cuprinde doua activitati :
- o activitate de insusire a unei retete sau
deprinderi de baza in bucatarie
- o activitate
ce necesita folosirea imaginatiei creative
22 iunie
- Clatite - reteta de baza
- Omida mancacioasa- aperitiv in forma de omida
din legume si branza.
23 iunie (cum taiem -modalitati de
folosire a cutitului, tehnici de taiere a legumelor)
- Salata
- Cheesecake cu fructe
24 iunie
- Maioneza de casa-reteta de baza + aperitiv
jucaus - ratusca pe balta
- Inghetata de banana (banana pe bat decorata
cu ciocolata topita)
25
iunie
- Cum facem un pandispan corect –reteta de
baza
- Dovlecei umpluti la cuptor
26 iunie ( Ziua condimentelor- invatam
condimentele de baza, asocieri in bucatarie)
- Pizza si
limonada
Expeditii Culinare
10 august - ITALIA
- frittata cu verdeturi
la cuptor
- panna cotta cu
fructe de sezon
11 august - MEXIC
- burritos cu legume
- frigarui fructe exotice
- Humus
- Budinca aromata libaneza
13 august - JAPONIA
- Sushi (nu cu peste crud)
- Kiichigo –desert crocant pe baza de zmeura
si frisca
14 august - FRANTA
- Cartofi frantuzesti la cuptor
- Mousse de ciocolata
Programul atelierelor, martie - iunie 2015
- 07 martie (16.00 - 18.00)
- 25 aprilie (11.00 - 13.00)
- 16 mai (11.00 - 13.00)
- 13 iunie (16.00 - 18.00)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu