Experimente culinare

"Gatitul ii ajuta pe copii sa descopere si sa invete lucruri multe. Copiii capata indemanare spaland, adaugand, amestecand, agitand si ruland. Copii invata sa masoare, sa numere, sa topeasca, sa caramelizeze si sa dizolve, descopera in acest mod printre primele notiuni de matematica, fizica, chimie. Comportamentul social se dezvolta prin lucrul in echipa si prin impartirea atributiilor. Vocabularul copilul se imbunatateste prin urmarea unor indicatii, specificarea ingredientelor si a echipamentului de bucatarie." (www.parinti.com)
Programul atelierelor - vacanta de vara 2015 (10.00:12.00), cu Dana Burlacu Visternicu
Experimentele culinare vor cuprinde doua activitati :
 - o  activitate de insusire a unei retete sau deprinderi de baza in bucatarie
-  o activitate ce necesita folosirea imaginatiei creative
 22 iunie
- Clatite - reteta de baza
- Omida mancacioasa- aperitiv in forma de omida din legume si branza.
 23 iunie (cum taiem -modalitati de folosire a cutitului, tehnici de taiere a legumelor)
- Salata
- Cheesecake cu fructe
 24 iunie

- Maioneza de casa-reteta de baza + aperitiv jucaus - ratusca pe balta

- Inghetata de banana (banana pe bat decorata cu ciocolata topita)
25 iunie
- Cum facem un pandispan corect –reteta de baza
- Dovlecei umpluti la cuptor
 26 iunie ( Ziua condimentelor- invatam condimentele de baza, asocieri in bucatarie)
- Pizza si limonada

Expeditii Culinare

 10 august - ITALIA

- frittata cu verdeturi la cuptor
- panna cotta cu fructe de sezon
 11 august -  MEXIC
- burritos cu legume
- frigarui fructe exotice
 12 august - LIBAN
- Humus
- Budinca aromata libaneza
 13 august - JAPONIA
- Sushi (nu cu peste crud)
- Kiichigo –desert crocant pe baza de zmeura si frisca
 14 august - FRANTA
- Cartofi frantuzesti la cuptor
- Mousse de ciocolata
 

Programul atelierelor, martie - iunie 2015
  • 07 martie (16.00 - 18.00)
  • 25 aprilie (11.00 - 13.00)
  • 16 mai (11.00 - 13.00)
  • 13 iunie (16.00 - 18.00)
    Prețul unui atelier este 25 lei (include si ingredientele)

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu